В Італії у російського бізнесмена вилучили мільйонні активи на запит України

Бізнесмен нічого не відповідає запитам
Бізнесмен нічого не відповідає запитам

Фінансова поліція у Флоренції конфіскувала активи російського бізнесмена на суму 41 мільйон євро за зверненням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України.

За інформацією видань La Repubblica та Corriere Fiorentino, чоловік є одним із найбагатших людей у світі. Він працює у сфері торгівлі сировиною, володіє портами, є спонсором спортивних команд і інвестує в хімічний та добривний сектори.

Українські справи бізнесмена пов'язані з корупцією й шахрайством в компанії, що займається торгівлею сільськогосподарською продукцією на суму понад 60 мільйонів доларів, а також з відмиванням грошей.

Відповідно до La Repubblica, росіянин реінвестував частину незаконно отриманих коштів та через довірчу компанію отримав право власності на компанію, яка володіє "великим і розкішним комплексом нерухомості" у Флоренції вартістю 3 мільйони євро.

Також було конфісковано ще чотири об'єкти нерухомості загальною вартістю майже 38 мільйонів. За даними ЗМІ, бізнесмен придбав замок ХІІ століття Торре-дель-Галло.

Джерело: hromadske.ua

Читайте також