В Україні спростили бронювання працівників на оборонних підприємствах

Міністерство затвердило нові критерії бронювання працівників на оборонних підприємствах

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості затвердило нові критерії бронювання працівників, залучених до виробництва зброї. Зазначається, що забронювати понад 50% персоналу зможуть компанії, які відповідають двом критеріям: якщо компанія виконує оборонний контракт за держзамовленням і якщо 50% продукції є оборонного призначення.

Зазначили, що раніше бронювання на оборонних підприємствах відбувалося у ручному режимі. При цьому не було змоги забронювати 100% працівників. При цьому під час мобілізації до армії забирали дефіцитних фахівців. Тепер підприємства зможуть бронювати всіх співробітників за єдиною процедурою.

Раніше бронювання працівників на оборонних підприємствах проводилося вручну, але це не давало змоги забронювати всіх співробітників. Тепер же, завдяки новому регулюванню, підприємства зможуть бронювати всіх робітників за єдиними правилами. Усі відповідні зміни було внесено до урядової постанови №76. Повний перелік документів та алгоритм дій для бронювання робітників на оборонних підприємствах Мінстратегпром розмістило на своєму сайті.