В Україні вводять нові правила для шкіл, вузів та наукових організацій через проблеми в енергетиці

В Україні вводять нові правила для шкіл, вузів та наукових організацій через проблеми в енергетиці

Усі підвідомчі установи мають долучитися до енергозбереження

Міністерство освіти і науки України видало вказівку, згідно з якою всі підпорядковані установи, включаючи школи, виші та наукові організації, повинні приєднатися до загальнонаціональних зусиль з енергозбереження. Цю інформацію опублікували на сайті Міносвіти.

У листі, виданому Міністерством освіти, наголошується на необхідності дотримання заходів, передбачених розпорядженням Кабінету міністрів №510. Це розпорядження спрямоване на стабілізацію роботи єдиної енергосистеми України в умовах російської агресії та завданих пошкоджень енергетичній інфраструктурі.

Відповідно до розпорядження уряду, до кінця 2024 року всі державні установи повинні вжити заходів щодо економії електроенергії. Зокрема, рекомендується припинити використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель та прилеглих територій.

Міністерство освіти наголошує на важливості безумовного дотримання цих вимог усіма навчальними та науковими організаціями незалежно від їх форми власності.

Зазначимо, що раніше в Україні було названо побутові прилади, які краще не включати через складну ситуацію в енергетиці.

Читайте також: