В Україні запровадили нове правило для чоловіків призовного віку

Чоловік на зборах із військової проблематики
Чоловік на зборах із військової проблематики

Україна вводить нові правила для чоловіків призовного віку, які знаходяться в прикордонних районах. Згідно з рішенням уряду, всі чоловіки від 18 до 60 років мають мати при собі військово-обліковий документ під час перебування в прикордонній смузі та контрольованих прикордонних районах.

Цю інформацію повідомляє "Хвиля" з посиланням на повідомлення представника уряду в Верховній Раді Тараса Мельничука в Телеграм-каналі.

Нові правила стосуються як паперових, так і електронних версій документів. Як зазначив Мельничук, ці зміни націлені на приведення українського законодавства у відповідність до сучасних вимог і забезпечення національної безпеки в умовах війни.

Військовий квиток в Україні / Фото: shutterstock.com

Ці нові правила особливо важливі у період мобілізації або воєнного стану. Їх мета - посилити контроль за пересуванням чоловіків призовного віку та запобігти можливим порушенням закону.

Слід відмітити, що Міністерство оборони раніше пояснило, що паперовий та електронний військовий квиток мають однакову юридичну силу. Тому громадяни можуть обрати найбільш зручний формат документа.

Читайте також