В Україні з'явилися два індустріальні парки

В Україні з'явилися два індустріальні парки

Україна розширила список індустріальних парків. Кабінет Міністрів додав два нових парки до Реєстру - "Тячів" на Закарпатті та "Сміла" на Черкащині. Ця ініціатива спрямована на підтримку українських виробників і створення нових робочих місць.

Заступник міністра економіки Віталій Кіндратів наголосив на значенні розвитку індустріальних парків для української економіки. Він зазначив, що нові парки сприятимуть розвитку пріоритетних галузей та залученню більше інвестицій. Віталій Кіндратів також вважає, що це сприятиме соціально-економічному розвитку регіонів.

Парк "Тячів" планується розташувати на площі 61,47 га і створити до 3100 робочих місць. Тут будуть виготовляти скло, вироби з нього, а також займатись деревопереробкою та обробкою будівельного каменю. Парк також буде включати у себе інші промислові галузі.

Парк "Сміла" також планується на площі 61,32 га і передбачає створення до 3000 робочих місць. Головними напрямками діяльності парку буде переробка агропродукції та проведення науково-технічних досліджень. Також планується створення технологій для відновлення та модернізації енергетичної інфраструктури України.

Наразі в Україні зареєстровано вже 81 індустріальний парк.

Читайте також: