В ЗСУ пояснили, про що свідчить "загострення мародерської хвороби" в окупантів на Херсонщині

У тимчасово окупованій території Херсонської області росіяни страждають від посиленого мародерства, заявила Наталія Гуменюк, керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України. Вона зазначила, що окупанти пакують речі та пересуваються з одного населеного пункту в інший.

Гуменюк вважає, що росіяни будуть шукати місце для зимівлі, де можна буде закріпитися на більш щільних рубежах оборони. Вона також зазначила, що люди переховуються і уникають контакту з окупантами, з представниками колаборантів та військових.

На окупованих територіях Херсонщини відчувається зростання поліцейського тиску на населення. Окупанти активно шукають противників та проводять примусову паспортизацію серед населення, яке ще не має російських паспортів. Такі факти зафіксовані Наталією Гуменюк в ефірі телемарафону.

Також занотовується зростання випадків мародерства на тимчасово захопленій частині Херсонської області. Загарбники не зважають на життя і нападають на місцевих жителів, а також викрадають автівки.

Недавно стало відомо про вбивство жінки у селі Ольгине, яка намагалася захистити своє майно.