Відключення світла ‒ в Укренерго розповіли, де найскладніша ситуація

Споживання електроенергії в Україні 28 січня дещо зменшилось, що характерно для вихідних.

Але обсяг зменшення невеликий, тож дефіцит в енергосистемі залишається значним. Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Причиною дефіциту називають те, що внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції та високовольтна мережа.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Атака росіян 26 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком об'єктам високовольтної мережі. Втім, енергосистема все ще відновлюється після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання", ‒ йдеться у повідомленні.

До всіх обленерго доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Кожне обленерго у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту.

"Триває відновлення об'єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час масованої атаки 26 січня. Найскладніша ситуація в Одеській області, де через значні пошкодження відновлення планової схеми живлення регіону потребує більше часу, ніж раніше", ‒ йдеться у повідомленні.

Російські терористи завдали чергового ракетного удару по Україні 26 січня.

Російські балістичні ракети, зокрема гіперзвукові "Кинджали", якими в четвер, 26 січня, атакували Україну, ЗСУ не можуть виявляти й збивати.

Збивати такі ракети може тільки зенітно-автоматична система, яка виявляє і знищує таку ціль, наприклад, Patriot і SAMP-T. Про це в ефірі телемарафону заявив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.