Відкопали незвичайні монети

Відкопали незвичайні монети

Під час будівництва дороги в Норвегії археологи виявили артефакти з золотої фольги. Ці предмети належать до королівської династії Меровінгів і були знайдені в селищі Вінгром.

Знахідки виявилися квадратними монетами, які мають розмір нігтя та є дуже тонкими. Їх можна назвати крихітними шматочками золотої жерсті. На монетах зображені чоловіки та жінки у розкішному одязі.

Зображено фігури та мотиви на цих золотих монетах мають багато дрібних деталей. Одна з жінок, зображених на монеті, має чітко промальований одяг з шлейфом і плащем, а чоловік одягнений у короткий халат, з-під якого видно ноги.

Золоті монети було знайдено під час археологічних розкопок у Вармінсько-Мазурському воєводстві, біля Біскупця. Перші дві монети були виявлені аматорами за допомогою металошукачів, які повідомили про знахідку місцевій владі. Після цього археологи з Острудського музею приступили до розкопок і знайшли 118 срібних динаріїв IX століття, що належать до періоду правління Людовика Благочестивого.

Це досить незвичайна знахідка, оскільки раніше динарії Каролінгів не виявляли в Східній Європі. Учені поки не можуть пояснити, як такий скарб потрапив до Польщі, оскільки в ті часи на цій території переважали арабські монети.

Читайте також: