Влада США закликала компанії не поставляти Росії компоненти для зброї

Посол США закликає компанії не поставляти Росії компоненти для зброї
Посол США закликає компанії не поставляти Росії компоненти для зброї

Влада США закликала американських виробників припинити поставки товарів до Росії

Міністерство торгівлі США звернулося до кількох американських компаній з проханням припинити поставки товарів до більш ніж 600 іноземних компаній через високий ризик їхнього перенаправлення до Росії.

Ці компанії виробляють продукцію, яка використовується Росією військовими ракетами і безпілотниками у війні з Україною, повідомляє Reuters.

"Протягом останніх кількох тижнів ми надіслали листи більш ніж 20 американським компаніям, кожен з яких містить список із понад 600 іноземних сторін. У листах ми звернулися до американських компаній з проханням добровільно припинити поставки цим сторонам через високий ризик перенаправлення до Росії", - сказав помічник міністра Метью Аксельрод.

Високопосадовці з Міністерства торгівлі, Державного департаменту та Міністерства фінансів також звертаються до керівництва американських компаній, щоб обговорити подальші кроки щодо запобігання поставок їхньої продукції в Росію.

Знаходження компонентів у ракетах і безпілотниках

Попри дію санкцій проти Росії, виробники продовжують знаходити компоненти, вироблені у країнах "вільного світу", які використовуються в ракетах і безпілотниках Росії проти України.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також