Вмирати не будуть: Зеленський пояснив, як відправка в Україну західних військових може допомогти у боротьбі з Росією

Президент України Володимир Зеленський заявив, що західні країни не будуть брати участь у бойових діях, якщо направлять в Україну свої військові. Він наголосив, що якщо Росія нападе на країну НАТО, військові будуть відправлені туди і можуть загинути. Зеленський також зазначив, що українці гинуть від рук росіян через спільний кордон з державою-терористом.

"Ваші діти не помруть в Україні. Якщо Росія втрутиться в ситуацію в країні НАТО, так, ваших дітей можуть направити до цієї країни. Там це буде інше питання, і це буде колективне рішення НАТО. І з цього я не маю коментарів. Але наші діти помирають просто тому, що ми маємо спільний кордон з Російською Федерацією. Ми платимо найвищу ціну", - сказав він.

Зеленський також зазначив, що західні військові можуть тренувати українських захисників, що скоротить час їхньої підготовки. Він висловив пропозицію проводити підготовку в Україні, адаптувавши її до стану війни. Також він зазначив, що можна було б направити фахівців, які б ремонтували західну техніку на місці. Зеленський вважає, що спільне виробництво техніки буде на користь обом країнам.

Зустріч лідерів у Швейцарії на саміті світу вважається успішною, оскільки був розроблений план з рішучими кроками.