ВМСУ: Україна стала світовим драйвером у застосуванні надводних бойових систем без екіпажу

Військово-морські сили України
Військово-морські сили України

Військово-морські сили України заявили, що Росія провела найскромніший парад ВМФ, на якому було лише два кораблі Чорноморського флоту РФ. Це свідчить про те, що Україні вдалося вивести з ладу більшу частину російських кораблів, які базувалися в Чорному морі.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Він зазначив, що цього року Росія відмовилася влаштовувати традиційний парад у Севастополі на честь дня ВМФ.

"На жаль для нас росіяни не організували традиційний парад у Севастополі. Якби він був, можна було б зробити висновки про те, чи відповідають правді заяви російської сторони про непереможність Чорноморського флоту і про те, що їхні кораблі перебувають у повній цілості. Адже в параді не змогли б брати участь "кораблі-потопельники", знищені ВМС ЗСУ",

зазначив Плетенчук.

Він додав, що Росія вивела з Криму більшу частину своїх кораблів Чорноморського флоту, але деякі судна ще залишаються в портах окупованого півострова. Тим не менш, ці судна не почуваються там у безпеці через присутність ВМС ЗСУ.

За словами Плетенчука, Чорне море стало небезпечним для російських кораблів, але у ньому ще залишилися три підводні човни РФ. Ці човни можуть бути зарядженими з до чотирьох ракет на борту. Тому Військово-морські сили вживають всіх необхідних заходів у разі сигналів повітряної тривоги. Однак перспективи для російських кораблів у Чорному морі не радісні, оскільки вони обмежені гаванню в пункті свого базування.

Відбувся також перелом у ході повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Завдяки морським дронам, Україна стала лідером у використанні надводних бойових систем без екіпажу. Ці системи змусили росіян перебувати на своїй базі. Однак Україна продовжує шукати способи очищення території від присутності російських кораблів і ворогів загалом.

Читайте також