Водій вантажівки, яка перевозила заморожені собачі туші, пояснив походження вантажу

Водій вантажівки розповідає про походження заморожених собачих туш
Водій вантажівки розповідає про походження заморожених собачих туш

Вантажівка з тушами заморожених собак потрапила в ДТП у Миколаєві

У Миколаєві сталась дорожньо-транспортна пригода з вантажівкою, яка перевозила туші заморожених собак і медичні відходи з лікарень Дніпра. Водій автівки підтвердив цю інформацію.

За словами водія, у кузові його вантажівки було 1,9 тонн медичних відходів з лікарень Дніпра. Ці відходи мали біологічний характер і перебували у замороженому стані. Водій пояснив, що це звичайна практика, коли для утилізації перевозять медичні відходи з різних міст України.

Проте під час оформлення ДТП водій попросив поліцейського якнайшвидше оформити документи, оскільки в кузові мають бути заморожені відходи, які зможуть розтанути та почнуть неприємно пахнути. Це призвело до плутанини, оскільки на утилізацію з усієї України також перевозять тіла тварин з ветеринарних клінік, але вони маркуються у документах як "біологічні відходи".

Під час адміністративного розслідування ДТП поліцейські з'ясували, що вантажівка перевозила 339 кілограмів біологічних матеріалів померлих тварин та медичні відходи. Вантаж був перевезений з Дніпропетровської області до Одеси для подальшої утилізації.

Повідомляється, що дана подія також занесена до реєстру досудових розслідувань за статтею "Жорстоке поводження з тваринами". Вантаж з ДТП було евакуйовано і відправлено до Одеси.

У Чернівецькій області також сталась подібна подія, де священнослужитель скоїв ДТП і після цього напав на працівницю поліції, при цьому виявивши перевищення допустимої норми алкоголю у крові.

Читайте також