Ворожий флот втратив вплив: у ВМСУ розвінчали міф про "потужну морську державу" РФ

ВМСУ розвінчують міф про РФ
ВМСУ розвінчують міф про РФ

Речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук стверджує, що російський флот більше не може значно впливати на хід бойових дій в Україні. Він зробив цей заяву під час національного телемарафону.

Плетенчук підкреслив обмежені можливості російського флоту, зазначивши: "Без залежності від ступеня готовності і кількості одиниць, вплинути на хід бойових дій на нашому театрі це практично неможливо".

Також він зауважив проблеми, з якими зіштовхнулася Росія при використанні своїх сил.

"Ворог, можливо, міг би перекинути деякі одиниці через внутрішні води, але не буде цього робити, оскільки навіть тим одиницям, які залишаються в Чорноморському морі вони не можуть дати ради, оскільки Чорноморське море фактично паралізоване в Азовсько-Чорноморському регіоні", - так Плетенчук оцінив ситуацію.

Речник ВМСУ також вказав на географічні обмеження російського флоту: "Що стосується інших акваторій, наприклад, Середземного моря, вони так само не можуть сюди потрапити".

Однак, Плетенчук підкреслив технологічну відсталість російського флоту порівняно з країнами Північноатлантичного альянсу.

"Росія вважає себе потужною морською державою, але технологічно вона все одно відстає від країн НАТО", - він сказав.

Читайте також