Нафтогаз, Укренерго, Міненерго відзвітували Зеленському про підготовку до зими

Нафтогаз, Укренерго, Міненерго - підготовка до зими
Нафтогаз, Укренерго, Міненерго - підготовка до зими

Зеленський провів нараду з підготовки енергетичної системи до зими

15 жовтня 2024 року президент України Володимир Зеленський організував нараду з питань готовності енергетичної системи країни до зимового періоду. Засідання відвідали представники відповідних міністерств та відомств, відповідаючих за енергетичну безпеку держави.

"Енергетична Ставка. Комплексна підготовка до зими. Доповіді всіх, хто задіяний у процесі: Нафтогаз, Укренерго, міністерства енергетики, внутрішніх справ, розвитку громад та територій, Повітряні Сили, обласні військові адміністрації", - повідомив Зеленський у соціальних мережах.

Велика увага на нараді була приділена захисту енергетичної інфраструктури. Президент заявив, що розглядались "різні рівні захисту енергетичної інфраструктури: інженерний, за допомогою засобів захисту від РЕБ та зусиллями ППО". Зеленський також зазначив, що "активну участь прийме наша авіація".

Одним із важливих рішень, прийнятих на нараді, було посилення протиповітряної оборони в прикордонних і прифронтових регіонах. "Ми також ухвалили рішення про посилення ППО в прикордонних і прифронтових регіонах", - підкреслив глава держави.

Міністерство внутрішніх справ представило план заходів реагування на можливі обстріли та швидке відновлення пошкоджень. "МВС представило план заходів реагування на обстріли та оперативне відновлення пошкоджень", - зазначив президент.

Зеленський також оголосив про роботу над створенням розподіленої мережі когенераційних установок: "Продовжується робота зі створення розподіленої мережі когенераційних установок".

Читайте також