Все через українські дрони: Bloomberg дізнався, що чекає російський експорт дизпалива з квітня

Дрони в повітрі над промисловими спорудами
Дрони в повітрі над промисловими спорудами

Зменшення експорту дизпалива з РФ через удари українських дронів

Українські дрони, наносячи удари по нафтопереробних заводах в РФ, змушують країну скоротити щоденний експорт дизпалива з західних портів до мінімуму за останні п'ять місяців. Це також пов'язано з проведенням сезонного технічного обслуговування.

Видання Bloomberg

За даними Bloomberg, відвантаження дизпалива з трьох основних портів країни на Чорному та Балтійському морях, включаючи деякі обсяги з Білорусі, цього місяця зменшиться до 2,29 мільйона тонн або 569 тис. барелів на день. Це на 21% менше, ніж у березні, коли добовий експорт становив близько 724 тис. барелів.

Сезонне техобслуговування та скорочення постачання дизпалива

Після атак українських дронів на нафтопереробні заводи, тижневі переробки нафти в РФ спали до десятимісячного мінімуму. В зв'язку з цим країна планує зменшити морські постачання дизпалива. Крім того, проводитиметься сезонне технічне обслуговування деяких НПЗ, що також вплинуть на внутрішні потоки дизеля.

Минулого тижня віце-прем'єр-міністр РФ Олександр Новак

Віце-прем'єр-міністр РФ Олександр Новак заявив, що країна виробляє достатньо дизельного палива, але не планує зупиняти його експорт. Раніше було зупинено експорт бензину.

Також варто зазначити, що в березні РФ збільшила імпорт бензину з Білорусі, щоб уникнути дефіциту на внутрішньому ринку після ударів дронів.

Читайте також