WSJ: Росія використовує тисячі терміналів Starlink в Україні

Російські війська використовують термінали Starlink в Україні

За повідомленням глави української військової розвідки Кирила Буданова, російські війська використовують тисячі терміналів супутникового зв'язку Starlink, виробництва компанії SpaceX Ілона Маска.

Буданов наголосив, що російські війська використовують систему Starlink протягом тривалого часу. Вони придбали термінали в приватних російських фірмах, які отримали їх від посередників.

Посередники, за його словами, постачають обладнання в Росію через сусідні країни, в тому числі колишні радянські республіки.

Starlink не проводить жодного бізнесу з Росією і не відповіла на запитання щодо використання їх системи російськими військами в Україні.

Україна покладається на Starlink

Україна активно використовує Starlink. В минулому році було встановлено близько 42 тис. терміналів військовими, лікарнями, підприємствами та гуманітарними організаціями. Також, Пентагон допомагав фінансувати доступ до системи для українських сил.

Відомо, що російські війська використовують Starlink на своїх передових лініях, але точні дані про масштаб використання терміналів поки невідомі.

Джерело: УНН