За кермо не можна: українським водіям нагадали про вікові обмеження

Обмеження на водіння після певного віку
Обмеження на водіння після певного віку

МВС нагадало про вікові обмеження для водіїв

МВС України нагадало про вікові обмеження для водіїв різних категорій транспортних засобів. Інформація опублікована прес-службою Головного сервісного центру МВС у їхньому Телеграм-каналі, повідомляє видання "Хвиля".

Забезпечення безпеки дорожнього руху - ключове завдання для кожної держави, оскільки вона безпосередньо впливає на життя та здоров'я громадян. З метою зниження ризиків, пов'язаних із керуванням транспортними засобами, у багатьох країнах, включаючи Україну, встановлено вікові обмеження для водіїв.

Згідно з інформацією МВС, з 16 років дозволяється складати іспити на право керування мотоциклами (категорія "А"), а також скутерами та мопедами (категорія "А1").
Вже з 18 років можна керувати квадроциклами, легковими та вантажними автомобілями. Важливо, що підготовка до іспитів може починатися раніше, але складання теоретичного іспиту можливе лише після досягнення повноліття.
З 19 років дозволяється керування транспортними засобами з важкими причепами. А ось керування автобусами та мікроавтобусами в Україні доступне з 21 року.

Ці обмеження спрямовані на безпеку всіх учасників дорожнього руху та зниження ризику аварій, пов'язаних з недосвідченістю молодих водіїв.

Крім того, ми повідомляли, що водіям доведеться викласти за авто космічні суми.

Читайте також