Загроза нападу з Білорусі: Генштаб повідомив останні новини з прикордоння

Загроза нападу з Білорусі: Генштаб повідомив останні новини з прикордоння

На Волинському і Поліському напрямках, що межують з Білоруссю, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.

Водночас військові комісаріати Білорусі проводять перевірку приписного складу. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 23 грудня.

"Особлива увага (під час перевірки. Gazeta.ua) приділяється старшим офіцерам, які перебувають у запасі", йдеться у зведенні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зараз не готовий взяти участь у повномасштабному вторгненні в Україну. Це було б самогубство для його режиму,

Але диктатор підтримує росіян озброєнням та технікою, заявив раніше представник Головного управління української розвідки Андрій Юсов.

19 грудня президенти Росії та Білорусі Володимир Путін та Олександр Лукашенко провели зустріч. Вона вперше за останні три роки відбулася на території Білорусі у столиці Мінськ. З 2019 року Лукашенко сам постійно приїздив до Путіна.

Українська влада та командування ЗСУ вважають, що головна мета приїзду Путіна до Мінська була схилити Лукашенка до участі Білорусі у війні проти України.

Аналізуючи результати зустрічі Путіна та Лукашенка, американські воєнні аналітики наголосили, що участь Білорусі у війні проти України залишається малоймовірною.

Читайте також: