Закликають до повалення режиму: в Ірані поновились акції протесту

Закликають до повалення режиму: в Ірані поновились акції протесту

В Ірані відновлюють антиурядові акції протесту. Вони пройшли у різних містах, у тому числі й Тегерані.

Мітингарі знову виходили на вулиці, скандуючи антиурядові гасла. Про це повідомляє видання Iranintl.

Так, молодіжні гурти закликали з кінця лютого до трьох нічних протестів. Йдеться, зокрема, про фестиваль вогню Charshanbeh Souri у вівторок. У своїх повідомленнях у соціальних мережах "Об'єднана молодь Ірану", альянс різних груп "сусідської молоді" з усієї країни, закликала сформувати групи та вийти на вулиці на знак протесту.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Група пообіцяла перетворити фестиваль вогню на "символ" боротьби з "репресивним та злочинним режимом" та "реакційною ісламською культурою". Невеликі групи вийшли на акції у кількох містах у понеділок після заклику до трьох нічних протестів, включаючи святкування давнього фестивалю вогню у вівторок.

На кадрах із соцмереж видно, що учасники акцій у деяких районах столиці Тегерана, Мешхеда, Казвіна та Малайєра марширували та скандували заклики до повалення режиму.

На деяких відео видно сміттєві баки, що горять, і автомобільні шини на вулицях, а також як протестувальники кидали запалені предмети в урядові будівлі та банки.

Іран здійснює величезну стратегічну помилку. Тегеран обирає неправильний шлях і руйнує довіру до себе. Про це заявив у блозі голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель.

Європейський Союз запровадив нові санкції проти Ірану через постачання країні-агресорці Російській Федерації безпілотників. Санкції запровадили проти іранських військових і бізнесменів. Також проти чотирьох компаній, пов'язаних із виробництвом безпілотників.