Засоби ППО, танки та мільйон снарядів ‒ Резніков нагадав партнерам про потреби України

Засоби ППО, танки та мільйон снарядів ‒ Резніков нагадав партнерам про потреби України

Україна сподівається швидко отримати від західних партнерів засоби протиповітряної оборони.

Окрім того, українські військові розраховують на додаткові боєприпаси, зокрема мільйон снарядів калібру 155 мм. Про це перед початком неформальної зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС у Стокгольмі заявив міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє Укрінформ.

Він має намір обговорити ці пріоритети з друзями й партнерами України в ЄС.

"Пріоритетом номер один є системи протиповітряної оборони, а також боєприпаси, боєприпаси та ще раз боєприпаси. Саме тому я підтримую ініціативу міністра оборони Естонії мого друга Ханно Певкура про поставки 1 мільйона снарядів для артилерійських систем калібру 155 мм", ‒ сказав Резніков.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, важливе також продовження поставок в Україну броньованих бойових машин піхоти, танків Leopard та іншого озброєння від "танкової коаліції". Це дозволить Україні підготуватися до контрнаступу.

Коментуючи уповільнення поставок військової допомоги від ЄС через бюрократичні процедури, Резніков зазначив, що як юрист вважає важливим дотримання всіх правових процедур і правил. Однак, він закликає враховувати те, що у воєнний час саме швидкість поставок має вирішальну роль.

"Як генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав нам у Брюсселі під час минулої зустрічі у форматі "Рамштайн", час зберігає життя. Саме тому нам потрібно рухатися вперед так швидко, як це можливо", ‒ сказав Резніков.

У довгостроковій перспективі Збройні сили України мають перевагу над росіянами щодо снарядів. Для цього потрібно правильно їх використовувати, не розкидаючись. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Україні потрібне власне виробництво дронів, заявив міністр оборони Олексій Резніков. Він також наголосив, що залишається "упоротим у хорошому сенсі" представником такої позиції.

Читайте також: