Завдання виконали - український десант висаджувався в Енергодарі

Завдання виконали - український десант висаджувався в Енергодарі

Командир спецпідрозділу "Артан" Олександр "Лютий" розповів про проведення десантування в Енергодарі. За його словами, операція тривала з вересня до жовтня, і про це він зазначив в інтерв'ю "РБК-Україна".

Під час десантування, яке відбулося вже у холодну пору року, було використано човни. Виконання завдань під час цієї операції було складним, і деталі виконаних завдань Олександр "Лютий" не розкриває. Однак, він пояснив, що група часто проводила набіги Дніпром з метою провокування росіян до укріплення своїх позицій на Херсонському напрямку.

У Енергодарі, яке тимчасово знаходиться під контролем російських загарбників, зростають репресії після вибуху автомобіля з колаборантом Кузьміним. Кузьмін, який був "заступником керівника" окупаційної "поліції", був знищений 3 лютого. Він брав участь у катуваннях місцевих жителів і працівників Запорізької АЕС.

Вже восени окупанти в Енергодарі розпочали "перепис населення". Примусове проведення цієї переписки викликає серйозні обурення серед місцевих жителів, оскільки відмовитися від участі у цьому процесі є неможливим.

Читайте також: