Збиття Іл-76 у Судані: Reuters повідомив, хто міг бути на борту літака

Збиття Іл-76 у Судані: фото повідомлення Reuters
Збиття Іл-76 у Судані: фото повідомлення Reuters

Збій літаку Іл-76, який 21 жовтня було збито в Судані, міг перевозити російського бізнесмена Віктора Гранова. Про це повідомили Reuters з посиланням на джерело в повстанській армії.

За інформацією агентства, Іл-76 використовувався для доставки зброї, боєприпасів і продовольства в Ель-Фашир, де регулярна армія Судану зазнає атак від Сил швидкого реагування. За словами джерела Reuters, літак збили саме під час доставки.

Один з членів екіпажу міг бути 67-річним Віктором Грановим. Є інформація від правозахисників Amnesty International, що він є бізнесменом і раніше співпрацював з Віктором Бутом, якого було звільнено з американської в'язниці в рамках обміну з Росією. Гранов також керував авіакомпаніями, які порушили ембарго на постачання зброї в Демократичну Республіку Конго.

На місці події знайшли службове посвідчення, паспорт Гранова та паспорт іншого підозрюваного члена екіпажу - Антона Селіванеця.

Один з відеозаписів, зроблений на мобільний телефон, знайдений серед уламків літака, на якому зображено чоловіка, що ідентифікується як Олександр Кабанов. Він є 61-річним росіянином та колишнім військовослужбовцем Повітряно-десантних військ, який декілька років працював в Африці, у тому числі в Уганді, Судані і Південному Судані.

Нагадаємо, що в Судані був збитий вантажний літак Іл-76 з росіянами на борту.

Також було повідомлено про падіння літака в Росії з чотирма особами на борту, один із членів екіпажу загинув.

Крім того, інформація про те, що російський винищувач Су-34 було збито українським літаком F-16, викликала обурення. Якщо ці дані підтвердяться, то це буде першим випадком, коли російський винищувач буде знищений літаком, наданим Україні її західними партнерами.

Читайте також