"Здається, я закохався в Україну" – якою нашу країну бачив би Ван Ґог під час подорожей

Українці шукають духовну підтримку та світло під час повної війни, щоб повернути радість до своїх сіреньких днів.

У спільному проекті Gazeta.ua та преміального бренду горілки "Перша Гільдія" ми бажаємо підтримати українців прикладами яскравої творчості, надихнути їх та зміцнити їх віру в щасливе майбутнє. Ми також нагадаємо про важливість збереження видатних пам'яток культури та архітектури, оскільки під час повної війни багато українських музеїв та художніх об'єктів постраждали або були повністю зруйновані ворогом.

Перша стаття присвячена нідерландському художнику-постімпресіоністу Вінсенту ван Ґогу.

Яскраві картини Вінсента ван Ґога надихнули преміальний бренд "Перша Гільдія" на створення обмеженої серії "Колір життя" - шедевра в світі горілки. Під час розробки етикеток були використані інтерпретації відомих картин ван Ґога, виконаних у характерній для України кольоровій гамі. Етикетки мають три дизайни і самі по собі є шедеврами.

Арт-видання Перша Гільдія - обмежена серія горілки "Колір життя"

Загальна кількість випущених екземплярів Перша Гільдія ART EDITION складає 30 тисяч пляшок. Обмежена серія горілки створена для людей, які розуміють справжнє мистецтво й цінують елегантність. Кожна пляшка обмеженої серії "Колір життя" - це унікальний твір, втілення особливостей та елегантності. Тому ART EDITION може стати не тільки прикрасою в домашній колекції напоїв, а й чудовим подарунком для цінителів горілки.

Протягом свого життя видатний художник мешкав у різних містах та країнах. Є інформація, що він змінював місце проживання принаймні через кожні два роки, а іноді й частіше, у пошуках натхнення. Тому, теоретично, Вінсент ван Ґог міг би відвідати Україну як турист, щоб отримати натхнення від нашої природи й архітектури та створити нові шедеври. У статті ми уявили, які враження художник міг би поділитися зі своїм молодшим братом Тео під час подорожі по сучасній Україні. Також познайомимо наших читачів з шедеврами геніального художника, такими як "Зоряна ніч", "Соняшники", "Червоні виноградники в Арлі", "Іриси", "Квітучі гілки мигдалю", "Нічна тераса кафе".

Існує міф, що Вінсент ван Ґог відрізав собі вухо з ножем. В реальності, він відрізав лише частину свого вуха. Це сталося після конфлікту з художником Полем Ґоґеном. За іншою версією, шпагою саме Ґоґен відрізав частину вуха художника під час сварки. Після цього інциденту ван Ґог погодився на лікування у психіатричній лікарні.