"Здали": російські воїнкори плачуть, що ЗСУ звільнили Суджу та ключову газовимірювальну станцію

Російські воїнкори плачуть
Російські воїнкори плачуть

У російських військових Telegram-каналах з'явилася інформація про те, що Збройні сили України (ЗСУ) нібито підкорили собі місто Суджа та газовимірювальну станцію "Суджа" в Курській області Росії, яка знаходиться біля кордону з Україною.

Ця інформація наразі не має офіційного підтвердження ні з боку України, ні Росії.

Варто зазначити, що ГВС "Суджа" є єдиною станцією, через яку здійснюється транспортування газу до Європи.

На цю станцію припадає половина російського газового експорту до ЄС, головними отримувачами якого є Словаччина та Австрія, з яких газ постачається до Чехії, Італії та інших країн.

Деякі місцеві Telegram-канали повідомляють про повний контроль ЗСУ над містом Суджа. У соціальних мережах з'явилися неперевірені повідомлення про український прапор на будівлі лікарні.

Раніше повідомлялося про несподіваний перетин кордону українськими військовими та контроль над кількома сілами в Курській області. Але ця інформація також не отримала офіційного підтвердження.

Родичі мешканців Курської області, які проживають поблизу Суджі, розповіли журналістам про відсутність організованої евакуації з регіону. За їхніми словами, зв'язок майже не працює, і ті, хто хочуть виїхати, мусять це робити самостійно.

Один з мешканців Суджі на ім'я Марина повідомила про відключення електрики та водопостачання у місті, а також про неможливість зв'язатися зі своєю бабусею. За словами іншої Марини, яка проживає в Москві, про ситуацію в Суджі можна дізнатися лише від осіб, яким вдалося виїхати звідти.

Інша жінка, у якої проживають родичі в селі біля Суджі, розповіла журналістам, що влада не забезпечила евакуацію, і мешканці можуть розраховувати лише на допомогу волонтерів.

Читайте також