Зеленський назвав головний пріоритет для військової промисловості України

Зеленський назвав головний пріоритет для військової промисловості України

Президент України Володимир Зеленський провів нараду на базі РНБО та Ставки щодо зміцнення українського виробництва засобів радіоелектронної боротьби, дронів та ракетної програми.

Якщо щодо РЕБ, дронів, ракетної програми ми бачимо хороші тенденції, то з протидією російським бомбам ще треба дуже багато зробити.

Альтернатив не може бути – Україні потрібні системи й тактики, які дадуть змогу захищати наші позиції, наші міста й громади від цих бомб. Це зараз фактично основний інструмент російського терору й просування окупанта.

Володимир Зеленський також обговорив фронтову ситуацію з генералом Сирським.

Напрямки основних боїв не змінились. Це передусім Покровський та інші донецькі напрямки. Також Купʼянський напрямок на Харківщині.

Президент висловив подяку українським військовим за знищення окупантів, особливо відзначивши 57-му бригаду, 82-гу бригаду та 47-му бригаду.

Зеленський подякував Швеції та прем'єр-міністру Ульфу Крістерссону за рішення про довгострокову підтримку України на суму 7 мільярдів доларів протягом наступних трьох років.

Це дійсно відчутно і зміцнить не лише нас, не лише Україну, а й увесь європейський периметр від Балтики до Чорного моря.

Під час дипломатичного марафону з підготовки Глобального саміту миру Зеленський особисто запросив на Саміт ще чотири держави - Чилі, Албанію, Австрію та Мозамбік.

Наш Саміт миру та участь глобальних лідерів здатні повернути Статуту ООН повну дієвість і повний захист кожній нації.

Читайте також: