Зеленський прибув до Швеції для підписання трьох угод про гарантії безпеки

Зеленський прибув до Швеції для підписання трьох угод про гарантії безпеки

Україна – Північна Європа: третій саміт у Стокгольмі

31 травня у Стокгольмі, Швеція відбудеться третій саміт Україна – Північна Європа, який має зміцнити нашу країну завдяки підтримці союзників.

Про це у своєму Телеграм-каналі написав президент України Володимир Зеленський, який візьме участь у зустрічі.

Сьогоднішній день зміцнить Україну завдяки підтримці наших принципових та послідовних союзників та завдяки новим договорам безпеки.

Сьогодні я у Стокгольмі на третьому саміті Україна – Північна Європа", - написав глава держави.

Він зазначив, що ключовими пріоритетами для нашої країни стануть ППО, спільне його виробництво та забезпечення України, а також зброя для ЗСУ та глобальна робота для "примусу Росії до миру".

Також у Зеленського заплановані зустрічі з прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном, президентом Фінляндії Олександром Стуббом, прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен, прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стерре, прем'єр-міністром Ісландії Б'ярні Бенедиктссон .

Ми поспілкуємося як у рамках саміту, так і двосторонніх форматах. Сьогодні Україна підпише одразу три угоди з безпеки, які зафіксують прогнозовану оборонну та іншу різнобічну підтримку на тривалий період", - написав президент.

Раніше Зеленський анонсував нові оборонні пакети для України, угоди про безпеку та розповів про підготовку до Саміту миру.

Читайте також: