Зеленський відповів, чи погодиться Україна на кредитні умови для отримання військової допомоги США

Україна розглядає умови кредиту для військової допомоги
Україна розглядає умови кредиту для військової допомоги

Україна розглядає різні варіанти фінансування військової допомоги від Сполучених Штатів і погодилася на кредитні умови такого фінансування.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму інтерв'ю в ефірі телемарафону, яке було показане 6 квітня, згідно з повідомленням на "Хвилі".

"Що стосується американської допомоги: вона є критично важливою в будь-якому випадку. На жаль, ми трохи заручники цієї ситуації. На жаль, питання України, а саме питання війни Росії проти України, стало сьогодні внутрішньополітичним питанням Сполучених Штатів. Хоча це питання безпеки для всього світу. І я не розумію такого недорослого підходу (з боку США - ред.)", - заявив Зеленський у своєму інтерв'ю, яке було показане в ефірі телемарафону в суботу.

За словами президента, "всі розуміють, що Росія розраховує на збільшення кількості конфліктів у світі, тому що вона потребує збільшення виробничих потужностей і обсягу зброї для її розповсюдження".

Замість того, щоб займатися збільшенням виробництва і саме цим, вирішується питання фінансування цього збільшення. Це додаткове завдання і виклик. До теперішнього завдання, пов'язаного лише з виробництвом, тепер додається ще й фінансування. Але я вірю, працюю і сподіваюся, що розум переможе і ми отримаємо відповідну допомогу", - сказав президент.

Відповідаючи на запитання, чи погодилася Україна на допомогу Сполучених Штатів у формі кредиту, Зеленський розповів, що зараз розглядається багато різних варіантів. "Одному з сенаторів, який був нещодавно, я запитав: "Чи погоджуєтеся ви на кредитні кошти?" Він відповів: "Якщо вам скажуть, що ви не отримаєте гроші безкоштовно, але ми надамо їх у формі кредиту, як ви відповіли б?" І я сказав: "А які інші варіанти?". Він сказав: "Існують варіанти безкоштовної допомоги". А я відповів: "Тоді для чого тоді варіанти, коли немає вибору?"", - зазначив Зеленський.

"Давайте говорити прямо: ми погодимося на будь-які умови. Я більше скажу: навіть якщо нам запропонують пакет у формі кредиту сьогодні чи безкоштовно через рік, ми оберемо форму кредиту сьогодні. Тут просто немає вибору. Наш вибір - це вижити і перемогти. Ми намагаємося досягти цього різними способами. Це стосується фінансування. Те, що швидше, то краще", - додав він.

Нагадаємо, що 6 квітня Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США.

Читайте також