ЗМІ розповіли, чи дозволяє стан здоров'я Байдена виконувати обов'язки президента США

Президента США Джо Байдена оглянув лікар під час його щорічного медогляду і заявив, що він є здатним виконувати свої обов'язки. Таку інформацію оприлюднив телеканал CNN.

Цей звіт є останнім оновленням щодо стану здоров'я Байдена перед виборами в листопаді. Доктор Кевін О'Коннор заявив, що жодних нових проблем зі здоров'ям президента не виявлено під час медогляду.

Президент Байден - здоровий, активний, міцний 81-річний чоловік, який залишається здатним для успішного виконання обов'язків президента, включаючи обов'язки глави виконавчої влади, глави держави і верховного головнокомандувача

CNN зазначає, що наразі Байден є найстаршим президентом, який коли-небудь обіймав цю посаду, а на кінець його можливого другого терміну йому буде 86 років.

Прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу заявила, що лікар Байдена вважає, що президент не має потреби у когнітивному тесту.

Лікар президента надав деталі медогляду, включаючи фізичні показники, такі як вага і зріст. Оні збігаються зі значеннями, зафіксованими під час останнього медогляду в лютому 2023 року. Також було зазначено, що президент продовжує тренуватися щонайменше п'ять днів на тиждень.

Раніше дослідження показали, що у Байдена є проблеми з ходою, спричинені зносом хребта. Новий звіт підтвердив наявність артритних змін, але вони не потребують особливого лікування.

Також зазначено, що Байден скаржиться на біль у стегні, що впливає на його ходу, але його стан не погіршився з минулого року.