Золоті овочі: в Україні злетіли ціни на цибулю та моркву

Золоті овочі - зростання цін на цибулю та моркву
Золоті овочі - зростання цін на цибулю та моркву

Розбіжності на ринку овочів

Український ринок овочів стикнувся зі значними розбіжностями у цінах на моркву і цибулю порівняно з їхніми середньомісячними значеннями у травні 2024 року. Вартість кілограма овочів досягає 48 гривень, що в рази вище, ніж у травні.

За даними порталу "Мінфін", який проводить щоденний моніторинг цін на продукти, цибуля зараз продається в середньому за 32,60 грн./кг, що на 8% або 2,46 грн./кг дорожче, ніж її середня травнева ціна. Однак молода цибуля значно подешевшала, вартість 24,90 грн./кг майже вдвічі нижча за травневе значення.

Цитата: "Цибуля зараз продається в середньому по 32,60 грн./кг, що на 8% або 2,46 грн./кг дорожче, ніж її середня травнева ціна 30,14 грн./кг. Проте молода цибуля, навпаки, значно подешевшала - її поточна вартість 24,90 грн./кг майже вдвічі нижча за травневий показник у 48,26 грн./кг."

Ситуація з цінами на моркву ще більш контрастна. Вартість моркви подвоїлася та становить 47,93 грн./кг, якщо порівняти з середньомісячним значенням у 23,57 грн./кг. Ціна на молоду моркву, яка зараз продається по 79,95 грн./кг, у травні була вищою - 87,87 грн./кг.

Експерти раніше попереджали про зростання цін на овочі та фрукти влітку.

Читайте також