ЗСУ досягли успіхів поблизу Кремінної: аналіз ISW

ЗСУ досягли успіхів поблизу Кремінної: аналіз ISW
ЗСУ досягли успіхів поблизу Кремінної: аналіз ISW

За даними аналітиків, українські військові досягли успіхів у позиційних боях на фронті. Особливо, вони відновили свої позиції на сході від Ямполівки. За інформацією американського Інституту вивчення війни, це сталося на захід від Кремінної.

Прогрес військових

Під час позиційних боїв на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, українські та російські сили також досягли успіхів. За геолокаційними кадрами, українські військові відновили свої позиції на сході від Ямполівки. Проте, є повідомлення про незначні успіхи російських військ поблизу Тернів.

Позиційні бої тривали біля Синьківки на північний захід від Куп'янська, а також біля Тернів і Ямполівки на захід від Кремінної.

Російські сили просунулися на захід від Бахмута. Але російські Камази були помічені на сході від Іванівського, що свідчить про переміщення агресора. Бої також тривають в районах Богданівки, Кліщіївки, Андріївки, Нью-Йорка та Торецька.

23 лютого російські війська намагалися просунутися на північний захід від Авдіївки, але ці звістки не підтверджені. Позиційні бої також тривали на північний захід від Авдіївки біля Бердичів і на південний захід від неї в районі Водяного, Первомайського та Невельського.

Незначне просування російських військ спостерігається на південний захід від Донецька. Зокрема, агресори просунулися на південь від Новомихайлівки. Позиційні бої тривають і в районі Георгіївки на заході та Новомихайлівки та Побєди на південному заході від Донецька.

23 лютого були позиційні бої біля кордону Донецько-Запорізької області. Зокрема, райони Золотої Ниви, Новодонецького та Староморського були під огнем. Бої також велися біля Роботиного та Вербового на заході Запорізької області.

На лівому березі Херсонської області також тривають позиційні бої, зокрема поблизу Кринок. Проте, досягнень Росії у цьому районі поки що не підтверджено. Інститут вивчення війни не зафіксував відповідних візуальних підтверджень.

Читайте також