ЗСУ продовжують наступати на деяких напрямках: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Українські війська продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Сили оборони завдають ворогові втрат у силі і техніці, виснажують його вздовж всієї лінії фронту. Протягом останньої доби було більше 90 бойових зіткнень та багато обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Результатом російських атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, а також руйнування житлових будинків та іншої інфраструктури. Ворог також продовжує нарощувати свою військову присутність у прикордонних районах і зміцнювати мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" ситуація залишається стабільною, без суттєвих змін. Але на Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує проводити активну диверсійну діяльність та перешкоджати переміщенню українських військ на загрозливі напрямки.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" вдається відбити атаки противника, особливо на Куп'янському напрямку. На Лиманському та Бахмутському напрямках також відбито всі атаки ворога. Сили оборони України продовжують штурмові дії в Донецькій області і закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" ворог не здійснює прогресу у спробах оточити Авдіївку. Українські сили вода тримають оборону і завдають ворогові втрат. На Мар'їнському напрямку також відбито штурмові дії ворога.

Українська авіація та ракетні війська продовжують наносити удари по російським військовим цілям. Противник не зважає на свої втрати і продовжує перекидати свої війська на Авдіївський напрямок. Аналітики вважають, що ЗСУ мають успіхи на Бахмутському напрямку і відбито російські атаки в околицях Васюківки, Богданівки, Хромового, Андріївки та Дружби.