ЗСУ стабілізували лінію оборони на захід від Авдіївки: аналіз ISW

Українські військові зміцнили свою оборону на захід від Авдіївки після того, як російські війська просунулися на південь східно від Орлівки. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Просування українських сил

Українські війська змушені були відбивати атаки російських військ на північний захід від Сватового. Були зареєстровані зіткнення на лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 28 лютого. За геолокаційним відео, опублікованим 28 лютого, видно, що російські війська продовжують своє просування до Табаївки (на північний захід від Сватового).

Також були значні бої на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки, на захід від Кремінної в районі Тернів та Ямполівки, на південь від Кремінної в районі Білогорівки та Серебрянського лісництва.

ISW спостерігав за діями російських військ на східній околиці Івановського.

Також були бої на північний захід від Бахмута в районі Богданівки, на захід від Бахмута в районі Іванівського, на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки, на південь від Бахмута в районі Південного та Нью-Йорка.

Російські війська продовжують наступ на захід і північний захід від Авдіївки. За геолокаційним відео, опублікованим 28 лютого, можна бачити, як російські війська продовжують займати нові позиції на південний схід від Орлівки (на захід від Авдіївки).

У додаткових геолокаційних кадрах, опублікованих 27 лютого, видно, як російські війська продовжують просуватися на південь від Степового (на північний захід від Авдіївки).

Були також бої на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки, Степового та Бердичіва, на захід від Авдіївки в районі Орлівки та Тоненького, на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Невельського.

Російські війська також продовжують наступ на захід від Донецька. За геолокаційним відео, опублікованим 28 лютого, видно, як російські війська з підтримкою бронетехніки продовжують просування на південну околицю Красногорівки (на захід від Донецька).

Були також бої на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки, на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки та Перемоги.

Загалом, на різних напрямках ведуться бої біля Вугледара, на південь від Великої Новосілки в районі Старомайорського та Урожайного, на південний захід від Великої Новосілки в районі Приютного та Малинівки.

Російські джерела повідомляють, що бої тривають на південних околицях Роботиного і українські війська зберігають контроль над північною частиною Роботиного.

З російського військового блогера відомо, що російські війська відновили атаки на північний захід від Вербового, проте українські війська все ще утримують свої позиції.

Українські сили тримають обмежені позиції на лівому березі Дніпра і, можливо, тимчасово посилили атаки на лівому березі Херсонської області 27 лютого.

Бої тривають також у Кринках, де російські джерела повідомляють, що українські сили зберігають обмежену присутність.

Нагадаємо, під час виконання бойового завдання в зіткненні з російськими окупантами загинули героїчно воїни 73 морського центру спеціальних операцій.