Ядерні регулятори США та України підписали Меморандум про співробітництво

Україна та США підписали Меморандум про співробітництво у сфері ядерної та радіаційної безпеки

Україна і Сполучені Штати Америки вирішили підписати Меморандум про співробітництво у сфері ядерної та радіаційної безпеки. Договір між країнами передбачає обмін досвідом та співпрацю в питаннях безпеки ядерних установок і радіоактивних матеріалів. Меморандум було підписано Головними інспекторами обох країн.

У документі зазначено, що співробітництво передбачає розвиток взаємодії між регулюючими органами України та США у питаннях безпеки й захисту ядерних установок і радіоактивних матеріалів. Також між країнами буде проходити обмін досвідом і знаннями, щоб підвищити безпеку у зазначених сферах.

Меморандум передбачає реалізацію спільних програм в галузі ядерної та радіаційної безпеки. Проєкти включають вивчення практик оцінки безпеки енергоблоків, демонтажу та перевезення радіоактивних матеріалів, а також підвищення готовності до надзвичайних ситуацій у йдеться мова про ядерні установки.

Важливо зазначити, що такий документ підписано вперше між Україною та США. Це відображає глибину та стратегічне партнерство між країнами у сфері ядерної енергетики та безпеки. Україна очікує, що досвід США стане корисним у покращенні ситуації в галузі ядерної безпеки країни.

Також відзначено, що США призупинили співпрацю з Росією в рамках договору про ядерну зброю.