Airbnb допоможе Україні з розвитком туризму

Американська платформа для оренди житла Airbnb допомагатиме популяризувати розвиток туризму в Україні.

Для цього вона співпрацюватиме з Державним агентством розвитку туризму. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Глава ДАРТ Мар'яна Олеськів та співзасновник і директор зі стратегічного розвитку Airbnb Натан Блечарчик підписали відповідний меморандум.

За словами Олеськів, ініціатива Airbnb із надання безкоштовного тимчасового житла понад 100 тис. біженцям з України на початку повномасштабного вторгнення стала для значною підтримкою.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Після перемоги ми хочемо висловити подяку і продемонструвати свою гостинність, запросивши до нас увесь світ, який увесь цей час стояв поруч з Україною. Підписаний документ тепер офіційно засвідчує про наші наміри спільно відновлювати туристичну галузь нашої держави", ‒ сказала Олеськів.

Заплановане, зокрема, проведення спільних маркетингових заходів із просування туристичного потенціалу України, в тому числі й Криму після його деокупації. Пріоритетним напрямом співпраці також буде обмін аналітичною та статистичною інформацією.

За словами представника Airbnb Натана Блечарчика, попри те, що сьогодні в Україні навряд чи можливий туризм, важливо вже зараз визначити курс на післявоєнне відновлення галузі.

"Цим меморандумом ми погоджуємося підтримувати туризм в Україні після війни. Ця співпраця є вагомим знаком для нашої спільноти в усьому світі", ‒ наголосив Блечарчик.

Уряд США надасть Україні $522 млн на відновлення пошкодженої російськими обстрілами енергосистеми та на розвиток енергогенерації. Відповідний меморандум підписали уряди обох держав.

Передбачається співпраця у сфері цивільної ядерної енергетики та захист найбільш важливої енергетичної інфраструктури. Йдеться про фізичний антидроновий та антиракетний захист, кібербезпеку.