Як друзі Новинського оббріхують Помісну церкву України

Протягом останніх місяців я спостерігаю, як в Православній Церкві України застосовують методи "ліплення рейдера". Вони використовують вимріяні техніки, так само, як колись ліпили алкоголіків з козаків, зрадників з Мазепи, бандитів з УПА, антисемітів і навіть нацистську країну з України. І найстрашніше, що вони здатні майстерно ліпити цей образ. Вони мають багатий досвід, витрачають великі гроші на лобістів, платять, купують, брешуть і жаліються на всіх навколо.

Нещодавно сталося сконструйоване за цими моделями випадки "захоплення монастиря в Черкасах" після переходу до ПЦУ. Московський патріархат гучно заявив про "рейдерство". Інтелігенція ПЦУ теж обурилася, хоча всі дані були отримані з ресурсів Моспатріархату. Проте, ми такі легковірні і сентиментальні.

Нещодавно Православна Церква стверджує, що "захоплення монастиря в Черкасах" не відбулося. Насправді, в монастиря не було, він існував лише як парафія, яка вже давно хотіла бути самостійною. Парафія перейшла в ПЦУ за всіма правилами. Однак Моспатріархат висадив тітушок, не допустив вірянам зайти і побив їх. Це звичайна практика Моспатріархату - привозити провокаторів для створення конфлікту.

Моспатріархат, як тільки не вдалося заволодіти Україною за три дні, відразу почав відновлювати свої впливи. Вони мають багатий досвід оббріхування і осуду України, а також ліпіння образу рейдера на ПЦУ. Я хотіла би, щоб кожна спроба забрати у ПЦУ його цілісність зустрічалася зі сильною підтримкою. Ми повинні бути готові протистояти таким спробам та висловлювати свою підтримку перейшовшим священикам і вірянам.