Кабмін дозволив військовим заповідати виплату одноразової грошової допомоги: деталі

Кабмін дозволив військовим заповідати виплату одноразової грошової допомоги: деталі

Дозволили військовим заповідати виплату допомоги родичам

Українській уряд дозволив військовим складати особисті розпорядження на випадок загибелі, щоб заповідати виплату грошової допомоги своїм родичам. Кабінет міністрів затвердив Порядок та строки передачі цих розпоряджень командирам військових частин. Документ також передбачає зазначення частки виплати та особи, якій будуть здійснюватимуться такі виплати.

Особисте розпорядження складається письмово у військовослужбовцем у довільній формі з урахуванням необхідних відомостей про військовослужбовця та розмір виплати. Справжність підпису у розпорядженні підтверджується командиром військової частини чи нотаріусом. Оригінал розпорядження передається командиру військової частини та зберігається у військовослужбовця. Після завірення справжності підпису оригінал передається для зберігання до ТЦК або до особистої справи військовослужбовця.

Згідно з постановою, розголошення змісту особистого розпорядження є забороненим. Документ також визначає порядок скасування розпорядження або складання нового у разі потреби. Ця постанова спростить процедуру виплати допомоги родичам загиблих військовослужбовців.

Читайте також: