Головна

Як німці ставляться до загроз нападу з боку Росії: дані опитування

Опитування: загроза нападу Росії на Німеччину

Населення Німеччини не серйозно стурбоване загрозою нападу Росії на територію НАТО, принаймні протягом десятиліття. Про це свідчить опитування, проведене німецьким агентством преси на замовлення журналу Westfalen-Blatt.

Пересічні громадяни Німеччини, незважаючи на риторику європейських політиків, не вважають напад Росії на країни НАТО ймовірним. За результатами опитування, 36% німців вбачають певний ступінь ймовірності нападу до 2030 року, але майже половина населення (48%) вважає такий сценарій малоймовірним.

15% опитаних не могли дати відповідь на це запитання. Крім того, опитування також показало, що тільки 2% опитаних вважають збройні сили Німеччини готовими до захисту країни, а 39% визнали стан збройних сил незадовільним. У опитуванні взяли участь близько 2,146 німецьких громадян у віці старше 18 років, а проводилося дослідження з 3 по 8 травня.

Зазначимо, що в експериментах Deutsche Welle на запитання "А чи вважаєте ви ймовірним напад Росії на Україну в найближчі два роки?" так відповідали 52% львів'ян та 43% київ'ян та опитані більшістю.

Крім цього, є думка, що свої системи протиповітряної оборони НАТО слід застосувати для захисту західної України. Таку ідею висловили експерти Мюнхенської конференції з безпеки та колишній генерал-лейтенант НАТО. За їхніми словами, це дозволить створити безпечну зону на кордоні й розгрузити українські сили протиповітряної оборони.

Читайте також: