Як позбутись затяжних тривог через зліт МіГів: Зеленський дав доручення Кабміну

Президент Володимир Зеленський наказав Кабінету Міністрів, Міністерству оборони та Генштабу ЗСУ знайти рішення, яке б не дозволяло довготривалі тривоги через польоти російського винищувача МіГ-31К з ракетами "Кинджал" паралізувати життєдіяльність українців. Глава держави зазначив це під час засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Після засідання Зеленський повідомив: "Доручив Міністерству оборони, Генштабу та Кабінету Міністрів запропонувати рішення, яке б не паралізувало країну на години під час вильотів носіїв "Кинджалів".

Також присутні послухали доповідь міністра оборони Умєрова про потреби наших воїнів у техніці, ракетах, боєприпасах, обладнанні та послугах, необхідних для подальшої деокупації України.

Зеленський також наголосив на необхідності реалізації поточних контрактів і контрактуванні на наступний рік з вітчизняними та закордонними постачальниками. Він зазначив, що важливо систематизувати очікувану міжнародну технічну допомогу. Зеленський також вимагав доповідь міністра стратегічного промислового комплексу Камишіна про зростання обсягів виробництва на підприємствах вітчизняного ОПК, а також стан і перспективи багаторічної ракетної програми, яка була затверджена ще у 2021 році.

Вже триває 632-а доба повномасштабної війни Росії проти України. За останню добу сталося 72 бойових зіткнення.

Протягом останньої доби російські окупанти здійснили авіаційний удар по Україні, використовуючи 18 ударних безпілотників типу Shahed-136/131. За допомогою протиповітряної оборони було знищено 16 з них. Ворог також атакував Україну дронами-камікадзе. Деталі щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі з'ясовуються.

За добу ворог здійснив 12 ракетних та 47 авіаційних ударів і здійснив 38 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. В результаті російських терористичних атак є поранені серед цивільного населення, а також завдано значні збитки житловим будинкам та іншій цивільній інфраструктурі.