Як правильно й легко заточити ніж на м'ясорубку: корисні поради

Буває так, що в будинку не наточені ножі, але особливо неприємно для господинь, коли затупився ніж на м'ясорубці.

Ножі в м'ясорубці бажано завжди тримати гострими. Сама заточка ножа для м'ясорубки важлива процедура, яка забезпечує безпечну і ефективну роботу з пристроєм, пише "Главред".

Як заточити ніж на м'ясорубку

Спершу потрібно приготувати інструменти:

Заточний камінь або точильний стрижень; Шліфувальна машина (опціонально).

Потім потрібно подбати про безпеку:

одягніть захисні окуляри, щоб захистити очі від дрібних частинок; переконайтеся, що ніж від'єднаний від м'ясорубки і знаходиться окремо.

Потім потрібно ретельно підібрати кут заточування і дотримуватися його. Ножі для м'ясорубок зазвичай мають кут заточування від 20 до 45 градусів (заздалегідь уточніть рекомендації для вашої м'ясорубки).

Заточка з використанням точильного каменю

Тримайте ніж у руці або закріпіть його в затиску; Підтримуйте кут заточування і рухайтеся каменем від основи леза до кінчика, здійснюючи рівномірний і легкий тиск. Повторіть цей процес з обох боків ножа, зберігаючи кут.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Заточка з використанням шліфувальної машини

Якщо у вас є шліфувальна машина з відповідними аксесуарами, ви можете використовувати її для заточування ножа. Дотримуйтесь інструкцій виробника і не забудьте дотримуватися запобіжних заходів.

Спершу проведіть перевірку гостроти. Обережно протягніть ніж через папір або тонкий шматок картону. Він в ідеалі повинен легко різати матеріал. Якщо ж ніж все ще не гострий, то найкраще зверніться до професіонала.

Заточивши ніж для м'ясорубки, ви поліпшите його продуктивність і зробите роботу з м'ясорубкою більш безпечною. Слідкуйте за станом ножа і регулярно його заточуйте, щоб зберегти їх гостроту.

Які частини м'ясорубки потрібно точити

У м'ясорубці, як правило, є дві основні частини, які можуть зажадати заточування:

Власне, ніж (ріжучі диски). Ці компоненти знаходяться всередині м'ясорубки і відповідають за різання м'яса або інших продуктів. Вони мають леза, які з часом можуть втратити гостроту. Ножі необхідно заточувати періодично, щоб забезпечити ефективну роботу м'ясорубки.

Пресшнек (гвинт): Пресшнек знаходиться всередині м'ясорубки і відповідає за пересування м'яса всередині машинки і його видавлювання через ножі. Хоча цей компонент не має лез, його також можна заточити, якщо він стає тупим або зношеним.

Заточка ножів найбільш важлива частина обслуговування м'ясорубки, так як вона безпосередньо впливає на результуюче якість м'ясорубки. Пресшнек, зазвичай, не вимагає такої частої заточки як ножі, але якщо ви помічаєте, що м'ясо перестає добре проходити.

Осінь пора сезонних захворювань, саме тому багато людей задумуються про те, як вберегти від хвороб себе чи рідних.

Перший корисний крок перегляд щоденних звичок: зміна раціону харчування, підвищення фізичної активності, відмова від куріння й алкоголю та здоровий сон.

Також дуже важливі щеплення, адже вони найбільше допомагають імунізації, пише Центр громадського здоров'я.