Як спустити повітря з батареї перед увімкненням опалення

Близько холодів залишилось мало часу. Перед увімкненням опалення треба позаботитися про радіатори.

Перше, що потрібно зробити - очистити радіатори від пилу. Також варто випустити повітря з радіаторів перед увімкненням опалення, як повідомляє Gazeta.ua.

Вентиляція радіаторів має значний вплив на енергозбереження в будинку. З часом усередині батарей утворюються повітряні затори, які перешкоджають нормальному циркуляції гарячої води. Перед увімкненням опалення їх треба виправити.

Показником утворення заслонок є холодні ділянки радіаторів, особливо у верхній частині. Дивний шум, зокрема при увімкненні опалення, також свідчить про наявність повітря в системі.

  • Радіатор можна почистити самостійно. Спочатку треба вимкнути опалення та переконатися, що радіатори добре охолоджені. Потім треба покрити підлогу килимом або тканиною, щоб зберегти її від пролитої рідини, і поставити маленький контейнер під вентиляційний отвір.
  • Після цього потрібно обережно відкрити верхній вентиляційний отвір радіатора. Ви повинні почути виходження повітря. Як тільки потік повітря зупиниться, закрийте вентиляційний отвір і знову увімкніть радіатор.

Відновлювана енергія має великий потенціал для перетворення будинку на джерело енергії, замість його споживання з мережі. Встановлення сонячних панелей на будинку є одним з найкращих способів зменшити залежність від нестабільних цін на електроенергію й знизити суму на рахунку.

Сьогодні все більше людей обирають встановлення сонячних панелей на своїх будинках.