Які кольори в інтер'єрі кімнати роблять господаря нещасним

Колір кімнат має силу впливати не лише на естетику навколо, але й на наші найглибші почуття, особисті спогади, думки та поведінку.

Коли обираєте дизайн кімнати, зважайте на колір стін. Вони безумовно впливають на внутрішній стан усіх, хто мешкає в будинку, пише homesandgardens.

Психологи кольору, декоратори та експерти з інтер'єрів розповідають, які кольори роблять кімнату нещасливою та які варіації використовувати, щоб не перевантажувати її господарів.

У які кольори не варто фарбувати кімнату і цим не робити себе нещасним Будьте обережні з червоним

Ідеї червоної кімнати впливають на нас фізично. Він нагадує нам про небезпеку. Це колір, який викликає злість, а також один із найбільш стресових кольорів в історії.

Фізично червоний може викликати реакції в організмі, схожі на реакції на стрес, такі як прискорене серцебиття, загострення чуттів і підвищення температури тіла.

Однак червоний може стати акцентним кольором у домі.

Жовтий

Жовтий слід використовувати з належною увагою та обережністю. Цей колір викликає емоційну реакцію. Є найсильнішим в психологічному плані.

"Неправильний відтінок жовтого може призвести до почуття роздратування, нервозності та депресії", пояснює психолог Карен Халлер.

Синій викликає психічні реакції

Синій впливає на наш розум і творчі здібності. Його основна дія полягає в тому, щоб викликати психічну реакцію, яка може бути як позитивною, так і негативною. Якщо синього забагато в кімнаті - можете почувати себе сумним, виглядати відстороненим і байдужим.

"Хоча синій колір є найулюбленішим у світі, ми можемо насторожити його холодну природу, якщо використовувати його в неправильному контексті", каже психолог Карен Халлер.

Синього також краще уникати на кухні. Коли бачимо, наприклад, синю їжу, ми інстинктивно реагуємо на неї як на зіпсовану або небезпечну. Блакитний колір, швидше за все, пригнічує апетит. Однак синій розумний вибір для домашнього офісу чи робочого куточка. Це колір спілкування та інтелекту. Згадайте Facebook, LinkedIn і багато банківських компаній. Залежно від тону, синій може допомогти вам залишатися зосередженим, а також підвищити концентрацію та усвідомленість.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Сірий

Психологічно чистий сірий колір не має жодних позитивних якостей чи переваг. Хоча деяких заспокоює. Для більшості з нас сірий може змусити нас почуватися пригніченими, захотіти впасти в сплячку та сховатися від решти світу.

Поєднання і насиченість кольорів стимулює або заспокоює. Більш темний, інтенсивно насичений блюз стимулює розум. А світліший, менш насичений блюз може заспокоювати.

Яскравий, темно-червоний фізично підбадьорює, але м'який, світло-червоний фізично заспокоює та розраджує.

Чим глибший жовтий, тим сильніший емоційний ефект. Але використовуйте тонкий або пастельний відтінок. Він може викликати спогади про щасливіші часи та теплі, сонячні дні.

Чи не найбільш особистою кімнатою в помешканні вважають спальню. Її часто хочеться пофарбувати в найулюбленіший колір.

Однак, не варто забувати, що не всі кольори добре підходять саме для спальні. Доречних кольорів для такої кімнати є лише кілька

Експерти радять підбирати кольори, які мають заспокійливий емоційний ефект, тобто нейтральні та землисті тони.