Антициклон затримає бабине літо в Україні

В Україні триває і триватиме суха сонячна погода.

Антициклон охопить завтра й найближчими днями всю територію країни, тож дощів не буде, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

"Знову сонце, знову тепло, знову антициклон. За таких синоптичних умов зростає суттєво пожежна небезпека. Тому дайте прочуханки тому, хто, наприклад, неподалік лісу та й взагалі, розводить вогонь. Мало того, що це небезпечно, то ще й дуже шкідливо для дихання. Вночі та вранці вже виникають осінні тумани. Водії, уважно, не забувайте вмикати фари", написала вона.

Температура повітря очікується високою, +24...29°С і навіть у нічні години буде не холодно, +10...17°С.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У Києві також буде сухо, сонячно та тепло до +27°С.

"Судячи з тривалості і потужності бабиного літа ох же і баби в нас! У мегаполісах така погода (зависання шкідливих домішок у повітрі, загазованість) провокує загострення дихальних недуг. Така гаряча погода, коли ми очікуємо стереотипно на прохолодні меланхолійні дощі, а земля на хоч якусь вологу, може провокувати трохи депресивний стан, незрозумілу тривогу, сонливість і зниження працездатності", додала Діденко.

Перші дощі видніються після 3 жовтня, а зниження температури повітря (без істотних опадів) припадає орієнтовно на 1 жовтня.

Осінь в Україні буде теплою і сухою. Особливо такі погодні умови будуть характерні для першої половини осені.

Ймовірність такої погоди склали за розрахунками прогностичних центрів США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Японії, Європейського центру середньотермінових прогнозів.