Японія долучиться до відбудови України: Зеленський провів зустріч із міністеркою закордонних справ

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Японії Йоко Камікавою під час її візиту до України. Про це повідомляє Офіс президента.

Зеленський підкреслив, що важливою є той факт, що Камікава обрала Україну для свого першого міжнародного візиту у новому році, це є сигналом підтримки українського народу.

Президент також висловив співчуття від себе та українського народу з приводу землетрусу в Японії та заявив, що Україна буде підтримувати народ Японії.

«Народ Японії може розраховувати на підтримку України», - сказав він.

Президент подякував Японії та прем'єр-міністру Фуміо Кішіді за допомогу українській економіці під час російської агресії, а також за головування Японії в «Групі семи» в 2023 році.

Зеленський повідомив про наслідки ракетних ударів Росії по українських містах і високо оцінив підтримку України з боку «Групи семи» на саміті НАТО в Вільнюсі.

«Починаємо роботу щодо угоди про безпеку з Японією, і ми налаштовані активно працювати, щоб підписати цей документ якнайшвидше», - зауважив президент.

Зеленський також подякував Японії за підтримку української формули миру та готовність взяти участь у наступній зустрічі радників із питань національної безпеки в Давосі.

Окрему увагу приділили співпраці з Японією у відновленні та відбудові України. Зеленський висловив готовність активно співпрацювати з Японією для успішного проведення Конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в Токіо.

Нагадаємо, що Японія надасть Україні 37 млн доларів на системи для виявлення дронів.