Свічки, прапори, крашанки: у Тбілісі протестувальники зустрічали Великдень під парламентом

Тисячі грузинів відзначили Великдень у Тбілісі

У суботу ввечері кілька тисяч грузинів вийшли на вулиці Тбілісі, щоб привітати один одного з православним Великоднем. Головним місцем зібрання став проспект, де демонстранти тримали прапори Грузії та ЄС. Також активісти роздавали паски та крашанки.

Зустріч Великодня цього року була особливою, оскільки тривають протести проти прийняття закону "про іноагентів", який може обмежити свободу ЗМІ. Активістка Ліка Чачуа нагадала про це і висловила надію на їх перемогу.

На щастя, акція пройшла мирно, без сутичок з поліцією. Навіть правоохоронців потішили святкові смаколики.

Варто відзначити, що депутати вже схвалили закон про іноагентів у другому читанні, а третє читання заплановане на наступний місяць. Тому протести спілкуватися хочуть і продовжують акції.

Ще одна масштабна акція планується на 11 травня. Учасники вимагатимуть відмінити закон про іноагентів, аналог російського закону.

На жаль, під час протесту на площі Героїв сталася нападка на учасників акції, в результаті якої постраждали принаймні 5 осіб.

Прем'єр Грузії звинуватив США у розпалюванні революції

Прем'єр Грузії висловив звинувачення в адресу США, вважаючи, що вони розпалюють революцію в країні. Причиною цього стало вимога США призупинити розгляд скандального закону про іноагентів. Відтак, візит прем'єра до США для обговорення стратегічного партнерства та допомоги був скасований.

Посилання на додаткові новини

  • Закон про іноагентів захищає Грузію від "українізації": прем'єр Кобахідзе потрапив у скандал
  • Протести у Грузії: сотні людей рушили ходою від парламенту до офісу "Грузинської мрії"
  • "У Грузії свій Майдан": чи доречні паралелі з Україною Януковича?
  • Грузія на роздоріжжі: в "русскій мір" чи в ЄС
  • Грузія сама обрала собі ганьбу