Японія модернізує цивільні аеропорти під використання військових літаків

Японія планує модернізувати аеропорти та морські порти для потреб оборони

Японія має намір модернізувати п'ять аеропортів та 11 морських портів, щоб у разі "воєнних надзвичайних ситуацій" вони могли використовуватися Силами самооборони та Береговою охороною країни.

За повідомленням Kyodo, план буде схвалено найближчим часом на зустрічі групи міністрів. Виділено 230 млн доларів на реалізацію проекту в наступному фінансовому році.

В результаті модернізації аеропортів будуть побудовані довші злітно-посадкові смуги та перони для винищувачів та транспортної авіації, а в портах будуть облаштовані доки для есмінців, фрегатів та інших бойових кораблів.

Уряд Японії включив цей проект до Стратегії національної безпеки, щоб підвищити ефективність реагування Сил самооборони та Берегової охорони на надзвичайні ситуації.

Модернізовані об'єкти також можуть бути використані для комерційної логістики та розвитку туризму, принесуть користь місцевим жителям. Однак, є побоювання, що в разі надзвичайних ситуацій вони можуть стати об'єктами збройних нападів.

Обраних для модернізації аеропортів знаходяться у Фукуоке, Нагасакі, Міядзакі та Окінаві. З 11 портів п'ять знаходяться на головному острові Хоккайдо, чотири – у префектурах Кагава та Коті на острові Сікоку та по одному у Фукуокі та Окінаві.

Джерело: РБК-Україна