Атаками «Шахедів» ворог тестує нашу ППО

Коефіцієнт ефективності роботи ППО проти ночі 25 листопада склав 98,7% за інформацією Повітряних Сил. В результаті були знищено 75 з 76 повітряних цілей, зокрема 74 з 75 безпілотних літальних апаратів (БпЛА) та 1 крилата ракета Х-59. Це вражаючий результат, за який слід подякувати захисникам українського неба!

Моноатака, яка полягає у використанні одного засобу ураження, не має великого сенсу, оскільки шахіди знищуються так само масово, як і масовано запускаються.

Очевидно, що ця нічна атака з повітря мала на меті пробудити страх в українців, нагадати про терор голодом, який відбувся 90 років тому.

Противником було виставлено завдання протестувати роботу ешелонованої ППО при масованому застосуванні одного типу засобів ураження у випадку концентрованого удару з різних напрямків. Для цього тестування були використані дешеві шахіди. Отже, нічна атака не була самоціллю, а мала на меті визначити оптимальну схему майбутньої масованої комбінованої атаки з використанням різних засобів ураження з повітря, таких як БпЛА, крилаті ракети та балістичні ракети.

Можна зробити висновок, що дії ППО не дали ворожій стороні підстав для оптимізму. Однак, це не означає, що вона відмовиться від подальших планів.

Наше нагальне завдання полягає в «екрануванні» периметрів кордону та лінії фронту мобільними вогневими групами «мисливців». Також необхідна «мала авіація» - нешвидкісні турбогвинтові Тукано. Чим швидше будуть знищені шахіди за допомогою зенітної артилерії та крупнокаліберних кулеметів, тим менше їх долетить далі в глибину території України, і тим більше ракет західних систем ППО ми збережемо для ураження крилатих ракет та балістичних ракет противника.

Слава ЗСУ!