«Аталанта» виграла Лігу Європи, розгромивши «Баєр»

«Аталанта» виграла Лігу Європи, розгромивши «Баєр»

Італійська "Аталанта" перемогла німецький "Баєр" у фіналі Ліги Європи

У фіналі Ліги Європи італійська команда "Аталанта" здобула перемогу над німецьким "Баєром" з рахунком 3:0. Гра відбулася перший раз між цими двома командами в єврокубках.

Обидва клуби пройшли шлях від групового етапу до фіналу. "Аталанта" здолала "Спортінг", "Ліверпуль" та "Марсель", а "Баєр" переміг "Карабах", "Вест Хем" та "Рому".

Ця поразка стала першою для "Баєра" в сезоні. Команда не програвала 51 матч поспіль в усіх турнірах, що стало рекордом європейського футболу. "Аталанта" змогла зупинити цю неймовірну серію, здобувши переконливу перемогу в фіналі Ліги Європи.

Вже на початку матчу італійці зуміли забрати перевагу. Дзаппакоста зробив пас на Лукмана, який забив перший гол на 12-й хвилині. Через 14 хвилин Лукман зробив дубль.

Третій тайм був безгольовим, але на 75-й хвилині Лукман оформив хет-трик, забивши третій гол у ворота "Баєра". Гра завершилася перемогою "Аталанти" з рахунком 3:0.

Це перший єврокубковий трофей для "Аталанти" в їх історії. Раніше вони виграли лише Кубок Італії у 1963 році.

Також, визначилися всі українські клуби, які будуть виступати в європейських клубних турнірах наступного сезону. Перші матчі вітчизняних команд заплановані на 23-25 липня.

Читайте також: