Байден назвав основні досягнення своєї адміністрації за 2023 рік, згадавши про Україну

Байден перелічив досягнення своєї адміністрації за 2023 рік

Президент США Джо Байден назвав вісім основних досягнень своєї адміністрації за 2023 рік. Він зазначив, що серед них є підтримка України та Ізраїлю. Про це Байден написав у соцмережі X.

Поміж досягнень внутрішньої політики президент США виділив стримування інфляції та витрат на життя. Зокрема, це стосується охорони здоров'я, оренди житла, витрат на інтернет і т.д.

Також Байден підкреслив, що його адміністрація зробила кроки у напрямку подолання зміни клімату, стимулювання інвестицій у США, захисту репродуктивного здоров'я, політики з обмеження збройного насильства і зменшення витрат на вищу освіту. Крім того, були затверджені висококваліфіковані судді.

Президент також заявив про «зміцнення демократії вдома та за кордоном» і відзначив підтримку України.

Виступив на підтримку наших союзників та партнерів в Ізраїлі, Україні та по всьому світові.

Крім того, Байден підкреслив свої дії проти дискримінації, расизму та утиску спільноти ЛГБТ+ та зазначив заходи на захист виборчих прав.

Президент відреагував на обстріл України з боку Росії, заявивши, що це нагадування світу про мету російського диктатора Володимира Путіна - знищити Україну і підкорити її народ. Раніше Байден підписав указ про посилення санкцій проти фінансових установ, які допомагають Росії.

Президент також закликав Конгрес ухвалити допомогу Україні до канікул, щоб не робити подарунок Путіну.