Біля станції «Академік Вернадський» полярники зафіксували рекордну кількість пінгвінів

Українські полярники виявили рекордну кількість пінгвінів на острові Галіндез біля станції "Академік Вернадський". Цього сезону було зафіксовано сім тисяч пінгвінів. Збільшення кількості пінгвінів свідчить про зміни клімату в Антарктиці, через які збільшилася площа морського льоду, і тварини мігрують на нові території.

Раніше, до 2007 року, пінгвіни не гніздились у цій області через низькі температури і кригу. Однак, з кожним роком їх кількість зростає. У цьому році було зареєстровано дев'ять колоній субантарктичних пінгвінів і три колонії пінгвінів Аделі. Також було знайдено більше 50 антарктичних пінгвінів, які живуть на території між Субантарктикою і Антарктикою. Дослідники переживають, що такі зміни у популяціях пінгвінів можуть вказувати на зміни в кліматі Антарктики.

Українські полярники відзначили, що пінгвіни припливають на острову Галіндез на шлюбний сезон у вересні-жовтні і повертаються на територію "Академіка Вернадського" налітку. Вони будують гнізда, виводять пташенят і залишаються на острові до настання зими.

Українські полярники вперше задокументували зустріч з фінвалом.

Захоплюючі факти про пінгвїнів:

  • Було зареєстровано дев'ять колоній субантарктичних пінгвінів загалом 35 тисяч особин.
  • Три колонії пінгвінів Аделі налічують до п'яти тисяч особин.
  • Було знайдено більше 50 антарктичних пінгвінів, які перебувають у транзитній зоні між Субантарктикою і Антарктикою.

Пінгвіни також відіграють важливу роль у підтриманні екологічного балансу в Антарктиці. Вони удобрюють землю підліску своїм послідом і створюють умови для росту рослинності. Крім того, за пінгвінами в Антарктику поширюються хижаки, такі як морські леопарди і поморники.

Дивіться також:

  • Українські полярники зняли фото літо в Антарктиді
  • На станції "Академік Вернадський" народилися пінгвінчики: цікаві фото