Карта бойових дій в Україні станом на 1 травня 2024

30 квітня на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна відбувалися позиційні бойові дії, але немає підтверджень щодо змін лінії фронту на цій ділянці. За російськими джерелами, російські війська рухалися в напрямку центральної та південно-східної Кислівки поблизу Куп'янська. Однак, ISW спостерігала лише підтверджені наступи в східній частині цього населеного пункту.

Мапа бойових дій в Україні станом на 1 травня 2024

Позиційні бої тривали на північний захід від Сватового в районі Берестового, Крохмального і Стельмахівки; на захід від Сватового біля Копанок і Райгородки; на південний захід від Сватового біля Твердохлібового, Новосергіївки, Новоєгорівки, Греківки та Невського.

Новини війни в Україні

30 квітня ворог здійснив 8 ракетних та 61 авіаційний удар, а також 129 обстрілів реактивними системами залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Було обстріляно понад 120 населених пунктів у декількох областях України.

Силами оборони було знищено два розвідувальних БпЛА противника, а також нанесено удари по 12 районах зосередження особового складу противника.

Останні новини з фронту за сьогодні

Протягом 30 квітня сталося 122 бойових зіткнення. Результатом нападів було 8 ракетних та 61 авіаційний удар, а також 129 обстрілів реактивними системами залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, в результаті терористичних атак загинули та постраждали цивільні, а також були завдані пошкодження об'єктам інфраструктури.

На Куп'янському напрямку

На Куп'янському напрямку наші війська відбили шість атак біля населених пунктів Берестове, Копанки (Харківська область) та Стельмахівка (Луганська область).

На Лиманському напрямку

На Лиманському напрямку відбито 21 атаку, яку проводив противник в районах Новоєгорівки, Греківки, Макіївки, Невського та Серебрянського лісництва на Луганщині та Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку

На Бахмутському напрямку наші війська відбили 33 атаки в районах населених пунктів Білогорівка (Луганська область), Верхньокам'янське, Роздолівка, Спірне, Новий, Кліщіївка, Андріївка та Часів Яр (Донецька область).

На Авдіївському напрямку

На Авдіївському напрямку наші війська відбили 33 атаки в районах населених пунктів Архангельське, Керамік, Сокіл, Уманське, Семенівка, Яснобродівка та Нетайлове (Донецька область).

На Херсонському напрямку

На Херсонському напрямку ворог не здається з наміром вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби було здійснено дві невдалих атаки на позиції наших військ.

Наразі триває 798-й день повномасштабної війни в Україні. Продовжуйте боротьбу, підтримуйте ЗСУ та наближайте перемогу України!

Читайте також: Аналітики повідомили, на якому напрямку фронту збільшилася кількість атак окупантів